Sommarjour

av | jun 17, 2020 | Blogg

Sommarjour

Visst skulle det vara skönt att ta helt ledigt i sommar och slippa bry sig om den egna IT-miljön?

Dilemman med att driva IT-system när man har semester.

Efter en annorlunda vår med Covid-19 skulle det vara skönt att äntlig kunna koppla av med en sammanhängande semester och mobilfria dagar. Tänk att kunna få njuta av en lång ledighet nu på sommaren! Men våra IT-miljöer skall ju fungera även då, både vi IT-människor och våra slutanvändare kräver detta.

Men när man är ledig finns det ändå frågetecken hur IT systemen mår.

·     Fungerar kylsystemet nu när det är så varm ute?

·     Hur mår vår virtuella serverinfrastruktur?

·     Hur är det med den där trilskande backupen?

o  Kommer SQL serverns transaktionslog gå full igen?

·     Kommer åskan gå igen och slå ut mitt kontor i Borås som vanligt?

·     Hur ser det ut med mina potentiella säkerhetshot? 

o  Illvilliga personer tar ju definitivt inte ledigt när alla andra gör det!

Med Cuebids sommarjour kan ni tryggt lägga eran driftmiljö i våra händer så tar vi hand om den i 4 veckor. Vi kommer dagligen se över er miljö och reagera på uppkomna incidenter. Vi återkopplar veckovis per e-post vad som har hänt och efter 4 veckorsperioden gör vi en avstämning tillsammans.

För att se mer och boka hjälp i sommar:

Trevlig sommar, Tomas Fridén

Senaste artiklarna
Kategorier

DIGITAL EXPERTHJÄLP

På vår bokningssida kan du själv se när en konsult finns tillgänglig, och direkt lägga in din bokning. Enklare kan det inte bli!

Har du koll på ditt nät?

Har du koll på ditt nät?

Hur många switchar har jag? Hur belastad är min Internetförbindelse? Vilka av mina enheter kör en viss release av programvara? Listan kan nästan göras oändlig… Att ha ett bra övervakningsverktyg är inget man skall underskatta, det kan underlätta och stötta din...

En otacksam uppgift

En otacksam uppgift

I Hollywoodfilmerna är det så enkelt. När de goda skaffar en större brandvägg skaffar de onda större superdator och med en större superdator det är ju inga problem att ta sig igenom brandväggen och att komma åt de känsliga filerna. I verkligheten börjar det nästan...

Hacking på hög nivå

Hacking på hög nivå

Tänka att kunna ha en egen hacker som kan hjälpa till att hitta säkerhetsproblem i din egen IT-miljö. Historiskt har det ju funnits ett antal olika verktyg för att själv göra detta arbete. Jag själv har använt Nessus och SANTA som har använts för att göra...

VeeamON 2021

VeeamON 2021

  Två intensiva halvdagar med otroligt utbud av sociala mötesplatser, demo, labb och givetvis sessioner! Allt spelades in och går att se i efterhand på https://www.veeam.com/veeamon  Tyvärr vann jag...

Hope for the best prepare for the worst

Hope for the best prepare for the worst

Business Continuity eller kontinuitetsplan på svenska är ju bra, har jag hört…eller? Att något fungerar kontinuerligt är ju viktigt idag, för att din verksamhet ska tuffa på oavbrutet. Klart att det skiljer sig mellan olika verksamheter, en bonde kanske inte fundera...