Senior serverkonsult Malmö

av | okt 1, 2020 | Karriär

Cuebid AB är en av Sveriges ledande integratörer inom IP kommunikation, datasäkerhet, virtualisering och datalagring. Vi hjälper Sveriges mest krävande kunder designa, implementera och supportera nästa generations datacenter. Små- och medelstora företag hjälper vi med hosting och drift av deras IT-miljöer från våra datacenter i Sköndal/Bromma samt publika molnleverantörer.  

Våra kunder utgörs främst av banker, försäkringsbolag, teleoperatörer, industriella bolag samt stat och kommun. Våra leverantörspartners är branschens främsta aktörer och inkluderar Aruba/HPE, Arista, Balabit, Blue Coat, Carbon Black, Check Point, Extreme Networks, Fortinet, F5, NetApp, Microsoft, Proofpoint, Veeam, VMware. 

Senior Serverkonsult 
Cuebid Syd har nu behov av att förstärka vår organisation med flera personer som har ett brinnande intresse för nätverksinfrastruktur i allmänhet och serverlösningar i synnerhet, vi har en tyngdpunkt mot Windowsplattformen och olika molnleverantörer.  Du som söker behöver ha goda kunskaper avseende serverdrift och mångårig erfarenhet av komplicerade implementationsprojekt av exempelvis Active Directory, CA, System Center eller deployment. Erfarenhet av migreringar till publika moln är starkt meriterande. 

Dina arbetsuppgifter
Som seniorkonsult hos oss förväntas du fokusera på 2-3 leverantörers produkter och ha goda kunskaper om dessa. Cuebid ligger ofta i framkant och letar efter produkterna som hanterar morgondagens problem. Beroende på vem den sökande är och vilka preferenser som finns, finner vi en lämplig produktkatalog att fokusera på. Vidare kommer du arbeta med vidareutveckling av Cuebids egna datacenter samt utvecklingen av de drifts- och övervakningstjänster som utgår därifrån. Du kommer att ingå i ett mycket kompetent team av säkerhets och IP-kommunikations experter och dina kunder förväntar sig att du är drivande och konsultmässig. Vi arbetar i projekt inom PPS-modellen. 

Du kommer således att arbeta med tekniska frågeställningar och framtagande av lösningar och konsulta inom några av följande områden: 

– Serverinfrastruktur och säkerhet
– Virtualisering
– Storage
– Teknisk dokumentation
– Office365
– Audits
– Security Information & Event Management SIEM
– Penetrationstester
– Managerade säkerhetstjänster
– Informationssäkerhet
– Autentisering
– Backup 

Vem är du som person? 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och våra ledord är ”Öppen, ärlig och hjälpsam”. Som person är du en pålitlig lagspelare och har du glimten i ögat. Du brinner för teknik är serviceorienterad och är nyfiken på att hela tiden utveckla dina kompetenser och att utmana dig själv. Rollen som konsult innebär mycket kontakt med slutkund där det är viktigt att du är utåtriktad och duktig på att skapa samt underhålla dessa relationer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. 

Skicka din ansökan till Thomas Johnson VD region syd.

Senaste artiklarna
Kategorier

DIGITAL EXPERTHJÄLP

På vår bokningssida kan du själv se när en konsult finns tillgänglig, och direkt lägga in din bokning. Enklare kan det inte bli!

Har du koll på ditt nät?

Har du koll på ditt nät?

Hur många switchar har jag? Hur belastad är min Internetförbindelse? Vilka av mina enheter kör en viss release av programvara? Listan kan nästan göras oändlig… Att ha ett bra övervakningsverktyg är inget man skall underskatta, det kan underlätta och stötta din...

En otacksam uppgift

En otacksam uppgift

I Hollywoodfilmerna är det så enkelt. När de goda skaffar en större brandvägg skaffar de onda större superdator och med en större superdator det är ju inga problem att ta sig igenom brandväggen och att komma åt de känsliga filerna. I verkligheten börjar det nästan...

Hacking på hög nivå

Hacking på hög nivå

Tänka att kunna ha en egen hacker som kan hjälpa till att hitta säkerhetsproblem i din egen IT-miljö. Historiskt har det ju funnits ett antal olika verktyg för att själv göra detta arbete. Jag själv har använt Nessus och SANTA som har använts för att göra...

VeeamON 2021

VeeamON 2021

  Två intensiva halvdagar med otroligt utbud av sociala mötesplatser, demo, labb och givetvis sessioner! Allt spelades in och går att se i efterhand på https://www.veeam.com/veeamon  Tyvärr vann jag...

Hope for the best prepare for the worst

Hope for the best prepare for the worst

Business Continuity eller kontinuitetsplan på svenska är ju bra, har jag hört…eller? Att något fungerar kontinuerligt är ju viktigt idag, för att din verksamhet ska tuffa på oavbrutet. Klart att det skiljer sig mellan olika verksamheter, en bonde kanske inte fundera...