2016-07-11

Server och lagring

Den virtualiserade världen:

Virtualisering har revolutionerat servervärlden de senaste 10 åren, tiden då en server var lika med en fysisk hårdvara är förbi. Jämfört med den gamla ”ett system, en hårdvara” filosofin finns en mängd fördelar med att virtualisera, t ex:

  • Flera instanser av ett eller olika operativsystem på en hårdvara (mindre administrationskostnad)
  • Högre nyttjandegrad av resurser i färre hårdvaror (minskande investeringsbehov) samt besparingar i form av minskat nyttjande av elkraft och ett minskat behov för kylning (lägredriftkostnader)
  • Ökad flexibilitet vilket medför att det är lättare att t ex migrera mellan system, provisionera nya system, hantering av kontinuitetsplanering samt högre tillgänglighet

Självklart finns det nya utmaningar i form av säker datalagring, backuphantering, ökad komplexitet m.fl. men det har vi erfarenhet och lösningar för.

HPE Serverhårdvara

Vi har valt att standardisera våra serverlösningar på HPE’s produkter då deras bredd av produkter/lösningar gör dem till en komplett hårdvaruleverantör med en väl fungerande serviceorganisation.

VMware – Server- och klientvirtualisering

Vi bygger alla våra virtualiseringslösningar med produkter ifrån VMware. Produkternas mognaden och funktionalitet talar sitt eget språk; i våra ögon är VMware klart marknadsledande gällande virtualisering.

ctn-netapp-desktop-virtualization

NetApp – Unified Storage

NetApps FAS produkter och Data OnTAP erbjuder innovativ funktionalitet. De flesta unika funktionerna härstammar ur dess snapshot-teknologi. Kombinerat med virtualisering så blir detta ett vinnande koncept.

NetApp erbjuder kompetenta och prisvärda lösningar för företag i alla storlekar (SMB to Large Enterprise). Gemensamt är att produkterna är baserade på ett och samma operativsystem (Data OnTAP), vilket är en enorm styrka.

Vårt erbjudande

Vi har stor erfarenhet av virtualisering i komplexa miljöer, gällande såväl design, implementation, uppgraderingar som felsökning. Om vi själv får välja så bygger vi våra lösningar kring HP serverhårdvara, VMware hypervisors och NetApp för lagring och Backup.

 

Kontakta oss så kan vi hjälpa ditt företag att säkra och effektivisera ditt företags serverpark och storage!