Cuebid AB förvärvar TuneIP

av | Pressrelease

Den perfekta synergin!

Svenskägda IT-säkerhetsgruppen Cuebid förvärvar Uppsalabaserade TuneIP och stärker sin position som en av Sveriges främsta IT säkerhetsleverantörer. 

Cuebid AB har under sensommaren tecknat avtal avseende förvärv av Uppsala baserade TuneIP. Förvärvet är en del av Cuebids tillväxtstrategi och stärker ytterligare nationaliseringen av Cuebids samtliga leveranser. Tack vare förvärvet etablerar Cuebid sitt fjärde kontor i Sverige i Uppsala. Sedan tidigare har koncernen kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Genom förvärvet stärker Cuebid sin nationella närvaro och sitt erbjudande inom:

  • Strategisk datasäkerhet, IP-kommunikation och automation.
  • Unik kompetenscenter inom positioneringsteknik för sjukhus och andra medtech och industriella tillämpningar. 
  • Utökat tjänsteerbjudande i Cuebids 24/7 öppna operationscenter inklusive Cuebid ”BizzCloud”, SoC- och NoC-tjänster. 

TuneIP är ett tekniskt kompetenscenter som förser internetindustrin med anpassade lösningar och tjänster från partners som Aruba, Fortinet, HPE och Stanley Healthcare – Aeroscout. TuneIP omsatte ca 9 Mkr 2018 och förstärker Cuebids organisation och närvaro i och runt Mälardalen och Uppland.

 Niclas Orrelöv, VD/grundare av TuneIP säger att sammanslagningen med Cuebid ger oss resurser, kompletterande produkter och tjänster för att kunna erbjuda kunderna en starkare och bredare leverans. Vi ser fram emot att komma igång med affärerna tillsammans med alla nya kompetenta kollegor och att fördjupa samarbetet med våra kunder i Upplandsregionen och norra Sverige.   

 – Cuebid Holdings VD, Johan Malmberg, säger följande om förvärvet:

-Detta är ytterligare ett steg i att Cuebid under en längre tid fortsätter att attrahera Sveriges vassaste kompetens och företag inom datasäkerhet och IP kommunikation i en och samma nationella organisation. Cuebid är en plats där engagerade och kunniga människor inom vår bransch väljer att kraftsamla för att ta våra kunder till nästa nivå. Förvärvet stärker Cuebids spetskompetens, erbjudande och leveransförmåga över hela Sverige. Vidare stärker det koncernen i våra nationella leveranser mot några av Sveriges mest krävande branschvertikaler inom bla finans, sjukvård, försvarsindustri, verkstadsindustri, spelindustri och offentlig sektor. Vi är imponerade av vad teamet på TuneIP åstadkommit och ser fram emot att kunna skapa ännu större värden för våra gemensamma kunder framgent – DLX helt enkelt.

För mer information kontakta:

Johan Malmberg VD Cuebid, 0735207147  johan.malmberg@cuebid.se

Niclas Orrelöw  VD TuneIP, 0733151010 niclas.orrelov@cuebid.se