DOJO – Ditt Digitala självförsvar

DOJO – Utbildningar i IT-säkerhet

Cuebid dojo är Cuebids egenutvecklade utbildningar i cybersäkerhet. Vi har använt det japanska ordet ”Dojo” vilket betyder ungefär ”lärandets väg” för att beskriva vad vi gör, hur vi gör det och varför.

I ”Dojo” koncentrerar vi oss inte främst på certifieringar och diplom, utan kurser som är framtagna för självförbättrande och förkovring inom området cybersäkerhet det vi ser som ditt digitala självförsvar.

Vi hjälper dig att bli starkare, snabbare, hårdare och vassare.

 

Kata och sparring

Vi tror att man, precis som i kampsporter och kampkonster, behöver lära sig handgreppen, grundprocesserna och teorierna bakom sitt självförsvar. I kampsporter kallas detta för Kata. Vi har lånat det ordet i vår dojo för att beskriva moment där vi ägnar oss åt just att lära sig handgrepp, grundprocesser och teori.

Men det blir inte mycket kamp utan att motstånd. Därför har vi också i våra utbildningar inslag av sparring, simulerad kamp, där man kan pröva att ens tekniker och processer håller under realistiska förhållande, men utan någon risk att man skadar sig eller sitt eget data. Traditionella säkerhetsutbildning, menar vi, har varit alldeles för inriktade på just Kata, ofta med mycket föreläsningar, teoretiska uppgifter och prov.

Därför vill vi se mer sparring, praktiska uppgifter under press, med ett aktivt motstånd, för att validera att kunskaperna faktiskt håller i en kamp mot en kvalificerad motståndare.

Är du intresserad av utbildningar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vår Sensei Jesper dig!

Övervakning siem soc

Cuebids Akademi

Utbildning och rätt kompetens är otroligt viktigt för oss på Cuebid. Det handlar om att hålla oss själva på högsta nivå, samt ge er som kund den kunskap som krävs för att kunna arbeta effektivt och skapa mervärde.

Våra utbildare har många års erfarenhet av konsultarbete inom våra kärnområden – säkerhet, nätverk och datacenter men vi erbjuder också strategiska workshops för företagsledningar eller användarfokuserade IT säkerhetsutbildningar. Normalt håller vi utbildningarna i klassrum men vi erbjuder även utbildningar remote, där studenterna ansluter till ett virtuellt klassrum och labbmiljö.

Kontakta dojon

Vi hjälper dig att nå dina mål, kontakta vår Sensei Jesper för att boka din nästa IT-säkerhetsutbildning.
Jesper Värn