Återställ er data efter ett intrång

Säker backup utan ransomware

Säker backup

Blixtsnabb återställning

Trygghet

Vad skulle hända om ni blev utsatta för ett ransomware? Kan ni återställa data på ett snabbT och säkert sätt?

Ransomwarehotet ökar ständigt, och det är en utmaning att skydda sig, vi hjälper er därför med Ransomware Backup. Företag behöver leverera tjänster utan att äventyra säkerhet eller integritet av data. Om olyckan är framme vill man kunna lita på sin backup, och att man kan återställa system och data.

5 konkreta tips på saker alla bör och kan göra:

Nätsegmentera – Isolera från resten av infrastrukturen det som krävs för en (katastrof)återställning, vanligtvis backupsystem, -lagring, hårdvara

Begränsa åtkomst – Säkra åtkomsten till din backuplösning med MFA, RBAC, kryptering och åtkomst bara från en eller ett fåtal klienter. Använd inte Active Directory för autentisering då det oftast är den vägen en hacker har kommit in.

Immutability – Skrivskydda minst en kopia av ditt backupdata MHA, så kallad Immutability, ObjectLock, WORM, RetentionLock eller liknande. En del backupsystem kör detta automatiskt och permanent men på en del behöver det sättas upp manuellt.

Uppdatera – Vanligaste sättet för en hacker att ta sig in är genom kända säkerhetshål. Detta kan man säkra genom att regelbundet uppdatera firmware, operativsystem, hypervisor, drivrutiner mm…

Övervaka – Ju snabbare du ser att något ovanligt händer inne i dina system ju lättare blir det att återställa. Också viktigt att övervaka sina backupsystem och vara uppmärksam på avvikelser.

Återställ din data efter ett ransomware

Hur startar man?

1. Kontakta oss för att boka en analys
2. Vi genomför analysen av er befintliga backupmiljö
3. Ni får en nulägesrapport och föreslagen åtgärdsplan
Kund
Vi på Cuebid har lång erfaranhet av att skapa säkra backuplösningar. Vi analyserar er nuvarande back-uplösning och föreslår åtgärder för att förbättra förmågan att tackla konsekvenserna av ett ransomware.
Vi hjälper dig till en säker backuplösning
Ladda ner vår GUIDE:
Återställningsskydd mot ransomware.
Guide - testa din IT-säkerhet
Sedan 2009 har Cuebid hjälpt över 500 svenska företag att undvika mardrömmen att få ett IT-intrång. Idag är vi en tjänsteleverantör inom cybersäkerhet, kommunikation, datacenter och molnlösningar. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Vi ser fram emot att hjälpa er undvika er IT-mardröm. Också.