Nyheter från HPE Discover

av | jun 20, 2019 | Data center

HPE Discover

20 JUNI 2019

Nyheter från HPE Discover

På HPE Discover som pågår just nu i Las Vegas så släpps det en del nyheter som vi tycker är väldigt intressanta. Det man märker är att det är ett väldigt fokus på AI, hur man genom AI kan få ut mer av sin infrastuktur? Nedanför kommer ett axplock av vad som släpps.

InfoSight för Simplivity

HPE InfoSight förenkar vardagen genom AI och maskinlärning. Tänk er en person som jobbar 24/7 med att monitorera systemen och jämför det med 10 000-tals andra system för att se om man kan förbättra driften och förhindra att problem uppstår. InfoSight har funnits i 10 år till Nimble Storage, släpptes för något år sen till 3PAR och nu har det kommit till Proliant Servrar och HCI plattformen Simplivity.

 • Ger systemdetaljer på federations-, kluster- och hostnivåer för historiskt kapacitetsutnyttjande, trender, resursförbrukning och förutsägbarhet.
 • Ger visibilitet av era toppresterande VMs och dess last.
 • Förenklar hanteringen och antal av supportärenden samt minskar driftskostnaderna med automatiserade wellness varningar och automatiskt hantering av att skapa supportcase.
 • Ger en enhetlig vy över HPE system som hanterar Server & Storage, både lokalt och datacenter runtom i världen.

  bild 1

HPE dHCI – dissagregated HCI

Många använder idag HPE Proliant Servrar och Nimble Storage, men nu tar man det en nivå högre. HCI har ju fördelar med hur man managerar och hanterar sin infrastruktur, enkelheten att jobba med det samt växa. Men HCI passar inte alla, man kanske vill ha betydligt mer CPU än lagring, eller tvärtom än vad som passar för en HCI-lösning.

HPE dHCI ger dig skalbarheten av en konvergerad infrastruktur men upplevelsen och fördelarna av ett HCI system.

Allt jobbar tillsammans och behöver man uppgradera med en server till så kopplar man bara in den och den dyker automatiskt upp i resurspoolen. Man jobbar med sina resurser som ett system, inte flera.

bild 2

Har man redan Proliant-servrar(Gen 8, 9, 10) så kan man använda dom också, men få HCI-upplevelsen. Självklart är InfoSight en del av upplevelsen!

Och installationen är enkel, 15 minuter driftsättning från rack installation till driftsättning av VMs och applikationer. Och hanteringen av VMs och resurser sker allt på samma ställe.

Sammanfattningsvis så ger detta er:

 • InfoSight över hela systemarkitekturen
 • Analys över hela systemarkitekturen
 • En självläkande och auto-optimiserande infrastruktur
 • Flexibel skalning av compute och storage
 • Enkelhet som i ett HCI-system

HPE Primera – Mission-Critical Redefined

Vad händer om man tar det bästa av Nimble Storage och 3PAR? Man får HPE Primera!

Denna plattform är gjord för 100% GARANTERAD upptid! Det är standard för alla, vilket innebär inget speciellt kontrakt, inga speciella konfigurationer, inga restriktiva villkor.

 • 20 Minuter att installera och upp till 93% mindre administrering
 • Ett klick för att uppgradera, 5 minuter utan nertid. Man behöver inte längre boka tid med supporten för att göra en uppgradering av mjukvaran, och behöver man uppgradera hårdvaran kan man enkelt göra det själv.
 • Vilken RAID ska man köra? Vad ska man använda för CPG? Detta behöver man inte längre tänka på, det enda man behöver veta är att man kan tappa 2 diskar och all lagring är i en enda stor pool av användbar yta.
Nytt förenklat GUI som är gjort för att göra vardagen enklare.
bild 3
Mer prestanda, lätt att skala ut, lätt att uppgradera.
bild 4

Primera är en Aktiv-Aktiv arkitektur som är optimerad för standarder som NVMe och Storage Class Memory, och alla licenser ingår för framtida behov som kan dyka upp. Detta i kombination med marknadens bästa Ai InfoSight som håller koll på era system 24×7.

Om ni finner detta intressant så kommer vi gärna till er och berättar mer! Kontakta oss här

Senaste artiklarna
Kategorier

DIGITAL EXPERTHJÄLP

På vår bokningssida kan du själv se när en konsult finns tillgänglig, och direkt lägga in din bokning. Enklare kan det inte bli!

Next Gen Account Manager

Next Gen Account Manager

Om Cuebid Cuebid är ett tillväxtföretag och har sedan starten 2009 växt till en väletablerad och nationell aktör inom nätverk-och säkerhetstjänster som kompletteras med 24/7 helpdesk-och supporttjänster, kompetensledande konsulter, IT utbildningar och ett starkt sälj-...

Applikationssäkerhet – vems ansvar är det?

Applikationssäkerhet – vems ansvar är det?

En gång i en grå forntid så hade man en ganska naiv syn på IT-säkerhet, men man insåg med tiden att man var tvungen att revidera den synen. Saker som brandväggar och antivirusskydd på klienter blev en normal del av IT-miljön men allteftersom de metoder som används av...

Låt den rätte komma in (eller ut)

Låt den rätte komma in (eller ut)

Min kollega och vän skrev för ett par veckor sedan om vikten att kunna återställa förlorat data och vikten av att ha planerat för återställning, design och automatisering för att kunna återställa data. Och som Fredrik nämner så är det bara en pusselbit i kampen mot...

VMworld 2021: ”We’re proud to announce…”

VMworld 2021: ”We’re proud to announce…”

Aldrig tidigare har jag vart med om så mycket nyheter under VMworld! Ett tag blev det nästan komiskt att varje talare på den inledande ”General Session” och respektive keynote sa just frasen ”We’re proud to announce…”. General Session var för övrigt var en av de bästa...

Kaseyaattacken i retrospekt

Kaseyaattacken i retrospekt

När jag gjorde värnplikten, känns som hundra år sedan nu, så fanns det en allmänt vedertagen ”sanning”. Fienden skulle landsätta sina trupper i Sverige på midsommarafton, när minst halva befolkningen var satt ”ur stridbart skick”.  Det här var bland det första...

Har du koll på ditt nät?

Har du koll på ditt nät?

Hur många switchar har jag? Hur belastad är min Internetförbindelse? Vilka av mina enheter kör en viss release av programvara? Listan kan nästan göras oändlig… Att ha ett bra övervakningsverktyg är inget man skall underskatta, det kan underlätta och stötta din...