Nyheter från HPE Discover

av | jun 20, 2019 | Data center

HPE Discover

20 JUNI 2019

Nyheter från HPE Discover

På HPE Discover som pågår just nu i Las Vegas så släpps det en del nyheter som vi tycker är väldigt intressanta. Det man märker är att det är ett väldigt fokus på AI, hur man genom AI kan få ut mer av sin infrastuktur? Nedanför kommer ett axplock av vad som släpps.

InfoSight för Simplivity

HPE InfoSight förenkar vardagen genom AI och maskinlärning. Tänk er en person som jobbar 24/7 med att monitorera systemen och jämför det med 10 000-tals andra system för att se om man kan förbättra driften och förhindra att problem uppstår. InfoSight har funnits i 10 år till Nimble Storage, släpptes för något år sen till 3PAR och nu har det kommit till Proliant Servrar och HCI plattformen Simplivity.

 • Ger systemdetaljer på federations-, kluster- och hostnivåer för historiskt kapacitetsutnyttjande, trender, resursförbrukning och förutsägbarhet.
 • Ger visibilitet av era toppresterande VMs och dess last.
 • Förenklar hanteringen och antal av supportärenden samt minskar driftskostnaderna med automatiserade wellness varningar och automatiskt hantering av att skapa supportcase.
 • Ger en enhetlig vy över HPE system som hanterar Server & Storage, både lokalt och datacenter runtom i världen.

  bild 1

HPE dHCI – dissagregated HCI

Många använder idag HPE Proliant Servrar och Nimble Storage, men nu tar man det en nivå högre. HCI har ju fördelar med hur man managerar och hanterar sin infrastruktur, enkelheten att jobba med det samt växa. Men HCI passar inte alla, man kanske vill ha betydligt mer CPU än lagring, eller tvärtom än vad som passar för en HCI-lösning.

HPE dHCI ger dig skalbarheten av en konvergerad infrastruktur men upplevelsen och fördelarna av ett HCI system.

Allt jobbar tillsammans och behöver man uppgradera med en server till så kopplar man bara in den och den dyker automatiskt upp i resurspoolen. Man jobbar med sina resurser som ett system, inte flera.

bild 2

Har man redan Proliant-servrar(Gen 8, 9, 10) så kan man använda dom också, men få HCI-upplevelsen. Självklart är InfoSight en del av upplevelsen!

Och installationen är enkel, 15 minuter driftsättning från rack installation till driftsättning av VMs och applikationer. Och hanteringen av VMs och resurser sker allt på samma ställe.

Sammanfattningsvis så ger detta er:

 • InfoSight över hela systemarkitekturen
 • Analys över hela systemarkitekturen
 • En självläkande och auto-optimiserande infrastruktur
 • Flexibel skalning av compute och storage
 • Enkelhet som i ett HCI-system

HPE Primera – Mission-Critical Redefined

Vad händer om man tar det bästa av Nimble Storage och 3PAR? Man får HPE Primera!

Denna plattform är gjord för 100% GARANTERAD upptid! Det är standard för alla, vilket innebär inget speciellt kontrakt, inga speciella konfigurationer, inga restriktiva villkor.

 • 20 Minuter att installera och upp till 93% mindre administrering
 • Ett klick för att uppgradera, 5 minuter utan nertid. Man behöver inte längre boka tid med supporten för att göra en uppgradering av mjukvaran, och behöver man uppgradera hårdvaran kan man enkelt göra det själv.
 • Vilken RAID ska man köra? Vad ska man använda för CPG? Detta behöver man inte längre tänka på, det enda man behöver veta är att man kan tappa 2 diskar och all lagring är i en enda stor pool av användbar yta.
Nytt förenklat GUI som är gjort för att göra vardagen enklare.
bild 3
Mer prestanda, lätt att skala ut, lätt att uppgradera.
bild 4

Primera är en Aktiv-Aktiv arkitektur som är optimerad för standarder som NVMe och Storage Class Memory, och alla licenser ingår för framtida behov som kan dyka upp. Detta i kombination med marknadens bästa Ai InfoSight som håller koll på era system 24×7.

Om ni finner detta intressant så kommer vi gärna till er och berättar mer! Kontakta oss här

Senaste artiklarna
Kategorier

DIGITAL EXPERTHJÄLP

På vår bokningssida kan du själv se när en konsult finns tillgänglig, och direkt lägga in din bokning. Enklare kan det inte bli!

En otacksam uppgift

En otacksam uppgift

I Hollywoodfilmerna är det så enkelt. När de goda skaffar en större brandvägg skaffar de onda större superdator och med en större superdator det är ju inga problem att ta sig igenom brandväggen och att komma åt de känsliga filerna. I verkligheten börjar det nästan...

Hacking på hög nivå

Hacking på hög nivå

Tänka att kunna ha en egen hacker som kan hjälpa till att hitta säkerhetsproblem i din egen IT-miljö. Historiskt har det ju funnits ett antal olika verktyg för att själv göra detta arbete. Jag själv har använt Nessus och SANTA som har använts för att göra...

VeeamON 2021

VeeamON 2021

  Två intensiva halvdagar med otroligt utbud av sociala mötesplatser, demo, labb och givetvis sessioner! Allt spelades in och går att se i efterhand på https://www.veeam.com/veeamon  Tyvärr vann jag...

Hope for the best prepare for the worst

Hope for the best prepare for the worst

Business Continuity eller kontinuitetsplan på svenska är ju bra, har jag hört…eller? Att något fungerar kontinuerligt är ju viktigt idag, för att din verksamhet ska tuffa på oavbrutet. Klart att det skiljer sig mellan olika verksamheter, en bonde kanske inte fundera...

Öppet eller stängt

Öppet eller stängt

Ett brandtal från mig om det jag brinner för och varför. I detta fall försöker jag att applicera tankesättet på nätverk och infrastruktur. Internet skulle vara omöjligt utan en global standard. Det kan räcka med att det inte finns en global standard som till exempel...

Det händer inte mig…

Det händer inte mig…

För ett tag sedan läste jag om ett företag som fått ransomware, inget ovanligt i det i dessa tider. Men i detta fall sparade de sina backuper på vanliga Windowsservrar, som även de blev krypterade och oåtkomliga! Så där står du, med byxorna vid anklarna, och funderar...