TID

av | jun 9, 2020 | Blogg

Idag tänkte jag prata om en av livets mest underskattade resurser – TID.

Tid är som bekant pengar, och precis som med alla varor så regleras priset av tillgång och efterfrågan. I dagens slimmade produktion är det alltför ofta en bristvara vilket givetvis trissar upp priset.

Så hur mycket är din tid värd?

Fundera över följande scenarion:

·      Tid för reflektion och utveckling

·      Tid för att systematiskt avvärja problem mot tid att i panik släcka bränder

·      Din tid mot företagets produktion som genererar pengar för företaget

·      Tid att frustrerat googla efter en lösning mot tid att bolla lösningar och erfarenhet

·      Tid för återhämtning under en harmonisk semester utan avbrott

Jag kanske är naiv, men jag skulle värdesätta de positiva alternativen väldigt högt. Och om det presenterades ett alternativ som till ett rimligt pris gav mig bara en av dem så hade jag redan stått med kortet i handen!

Det jag lagt fram ovan är inget nytt, det har alltid funnits i olika former. Allt från att hyra in en hantverkare istället för att fixa, och åter fixa, badrummet själv till att hyra städhjälp för att få vardagspusslet att gå ihop. Inom IT blev det snabbt tydligt att det krävdes ett brinnande intresse och gärna fallenhet för att bli en expert, och att denne expert snabbt blev åtråvärd för att hen verkligen sparade tid och därmed pengar åt företag är heller ingen nyhet.

Det som är nytt däremot är hur enkelt det går att beställa kortare insatser eller analyser genom ett par tangentbordstryck, i en användarvänlig meny med tydlig innehållsförteckning!

Jag pratar givetvis om Cuebids Digital Experthjälp, om ni mot all förmodan inte redan förstått det. Där har vi samlat några av de absoluta experterna inom Säkert Datacenter, för att ni skall kunna få rätt hjälp på ett enkelt sätt och därmed spara TID och i förlängningen PENGAR.

Ett exempel från fältet är hur en kund tyckte att det tog väldigt lång tid att ta backuper och ville investera i ny hårdvara för att hinna göra alla backuper under natten. Vid en analys av deras VMwaremiljö hittade vi ett flertal förbättringsområden, Best Practice och verktyg för managering och kontinuerlig analys. Så istället för en investering i hårdvara för över 250 000:- räckte det med 20h konsulttid och ungefär hälften interntid för att halvera backuptiden. Dessutom gick de från 95% till 100% lyckade backuper och minskade tidsåtgång för hanteringen från 5-10h per vecka till 2-3h i månaden! Snacka om bra växelkurs på tid mot pengar.

Så om ni värdesätter er tid, så gör vi det också! 

/ Fredrik Ranelöv

Senaste artiklarna
Kategorier

DIGITAL EXPERTHJÄLP

På vår bokningssida kan du själv se när en konsult finns tillgänglig, och direkt lägga in din bokning. Enklare kan det inte bli!

VMworld 2021: ”We’re proud to announce…”

VMworld 2021: ”We’re proud to announce…”

Aldrig tidigare har jag vart med om så mycket nyheter under VMworld! Ett tag blev det nästan komiskt att varje talare på den inledande ”General Session” och respektive keynote sa just frasen ”We’re proud to announce…”. General Session var för övrigt var en av de bästa...

Kaseyaattacken i retrospekt

Kaseyaattacken i retrospekt

När jag gjorde värnplikten, känns som hundra år sedan nu, så fanns det en allmänt vedertagen ”sanning”. Fienden skulle landsätta sina trupper i Sverige på midsommarafton, när minst halva befolkningen var satt ”ur stridbart skick”.  Det här var bland det första...

Har du koll på ditt nät?

Har du koll på ditt nät?

Hur många switchar har jag? Hur belastad är min Internetförbindelse? Vilka av mina enheter kör en viss release av programvara? Listan kan nästan göras oändlig… Att ha ett bra övervakningsverktyg är inget man skall underskatta, det kan underlätta och stötta din...

En otacksam uppgift

En otacksam uppgift

I Hollywoodfilmerna är det så enkelt. När de goda skaffar en större brandvägg skaffar de onda större superdator och med en större superdator det är ju inga problem att ta sig igenom brandväggen och att komma åt de känsliga filerna. I verkligheten börjar det nästan...

Hacking på hög nivå

Hacking på hög nivå

Tänka att kunna ha en egen hacker som kan hjälpa till att hitta säkerhetsproblem i din egen IT-miljö. Historiskt har det ju funnits ett antal olika verktyg för att själv göra detta arbete. Jag själv har använt Nessus och SANTA som har använts för att göra...