Cuebid AB förvärvar TuneIP

av | sep 1, 2020 | Nyheter

Cuebid förvärvar Tune IP

Den perfekta synergin!

Svenskägda IT-säkerhetsgruppen Cuebid förvärvar Uppsalabaserade TuneIP och stärker sin position som en av Sveriges främsta IT säkerhetsleverantörer. 

Cuebid AB har under sensommaren tecknat avtal avseende förvärv av Uppsala baserade TuneIP. Förvärvet är en del av Cuebids tillväxtstrategi och stärker ytterligare nationaliseringen av Cuebids samtliga leveranser. Tack vare förvärvet etablerar Cuebid sitt fjärde kontor i Sverige i Uppsala. Sedan tidigare har koncernen kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Genom förvärvet stärker Cuebid sin nationella närvaro och sitt erbjudande inom:

  • Strategisk datasäkerhet, IP-kommunikation och automation.
  • Unik kompetenscenter inom positioneringsteknik för sjukhus och andra medtech och industriella tillämpningar. 
  • Utökat tjänsteerbjudande i Cuebids 24/7 öppna operationscenter inklusive Cuebid ”BizzCloud”, SoC- och NoC-tjänster. 

TuneIP är ett tekniskt kompetenscenter som förser internetindustrin med anpassade lösningar och tjänster från partners som Aruba, Fortinet, HPE och Stanley Healthcare – Aeroscout. TuneIP omsatte ca 9 Mkr 2018 och förstärker Cuebids organisation och närvaro i och runt Mälardalen och Uppland.

 Niclas Orrelöv, VD/grundare av TuneIP säger att sammanslagningen med Cuebid ger oss resurser, kompletterande produkter och tjänster för att kunna erbjuda kunderna en starkare och bredare leverans. Vi ser fram emot att komma igång med affärerna tillsammans med alla nya kompetenta kollegor och att fördjupa samarbetet med våra kunder i Upplandsregionen och norra Sverige.   

 – Cuebid Holdings VD, Johan Malmberg, säger följande om förvärvet:

-Detta är ytterligare ett steg i att Cuebid under en längre tid fortsätter att attrahera Sveriges vassaste kompetens och företag inom datasäkerhet och IP kommunikation i en och samma nationella organisation. Cuebid är en plats där engagerade och kunniga människor inom vår bransch väljer att kraftsamla för att ta våra kunder till nästa nivå. Förvärvet stärker Cuebids spetskompetens, erbjudande och leveransförmåga över hela Sverige. Vidare stärker det koncernen i våra nationella leveranser mot några av Sveriges mest krävande branschvertikaler inom bla finans, sjukvård, försvarsindustri, verkstadsindustri, spelindustri och offentlig sektor. Vi är imponerade av vad teamet på TuneIP åstadkommit och ser fram emot att kunna skapa ännu större värden för våra gemensamma kunder framgent – DLX helt enkelt.

För mer information kontakta:

Johan Malmberg VD Cuebid, 0735207147  johan.malmberg@cuebid.se

Niclas Orrelöw  VD TuneIP, 0733151010 niclas.orrelov@cuebid.se

Senaste artiklarna
Kategorier

DIGITAL EXPERTHJÄLP

På vår bokningssida kan du själv se när en konsult finns tillgänglig, och direkt lägga in din bokning. Enklare kan det inte bli!

Next Gen Account Manager

Next Gen Account Manager

Om Cuebid Cuebid är ett tillväxtföretag och har sedan starten 2009 växt till en väletablerad och nationell aktör inom nätverk-och säkerhetstjänster som kompletteras med 24/7 helpdesk-och supporttjänster, kompetensledande konsulter, IT utbildningar och ett starkt sälj-...

Applikationssäkerhet – vems ansvar är det?

Applikationssäkerhet – vems ansvar är det?

En gång i en grå forntid så hade man en ganska naiv syn på IT-säkerhet, men man insåg med tiden att man var tvungen att revidera den synen. Saker som brandväggar och antivirusskydd på klienter blev en normal del av IT-miljön men allteftersom de metoder som används av...

Låt den rätte komma in (eller ut)

Låt den rätte komma in (eller ut)

Min kollega och vän skrev för ett par veckor sedan om vikten att kunna återställa förlorat data och vikten av att ha planerat för återställning, design och automatisering för att kunna återställa data. Och som Fredrik nämner så är det bara en pusselbit i kampen mot...

VMworld 2021: ”We’re proud to announce…”

VMworld 2021: ”We’re proud to announce…”

Aldrig tidigare har jag vart med om så mycket nyheter under VMworld! Ett tag blev det nästan komiskt att varje talare på den inledande ”General Session” och respektive keynote sa just frasen ”We’re proud to announce…”. General Session var för övrigt var en av de bästa...

Kaseyaattacken i retrospekt

Kaseyaattacken i retrospekt

När jag gjorde värnplikten, känns som hundra år sedan nu, så fanns det en allmänt vedertagen ”sanning”. Fienden skulle landsätta sina trupper i Sverige på midsommarafton, när minst halva befolkningen var satt ”ur stridbart skick”.  Det här var bland det första...

Har du koll på ditt nät?

Har du koll på ditt nät?

Hur många switchar har jag? Hur belastad är min Internetförbindelse? Vilka av mina enheter kör en viss release av programvara? Listan kan nästan göras oändlig… Att ha ett bra övervakningsverktyg är inget man skall underskatta, det kan underlätta och stötta din...