Fortinet Accelerate 2024

av | Blogg, Cybersäkerhet

Att vara en del av Cuebid, som ständigt strävar efter att vara en av de ledande cybersäkerhetspartnerna i Sverige känns riktigt bra i magen. Cybersäkerheten är en viktig fråga för många företag med hänsyn till allt som sker i omvärlden. Niklas Dahl, VD på Cuebid väst belyste tidigare under Radar väst 2024 att den estimerade globala kostnaden för cyberattacker är mer än 70 biljoner sek. Inte konstigt att denna fråga konstant växer och att cyberbrottslingarna blir fler och att de lägger resurser på att hela tiden bli bättre för att lyckas med sina mål.

Nyligen hade jag, Björn Svanström, Johan Malmberg och Albin Lundin från oss på Cuebid förmånen att delta på Fortinet Accelerate 2024 i Las Vegas, där det pratades cybersäkerhet hej vilt! Att vara omgiven av innovativa tankar, banbrytande teknik och ledande experter var en oerhört berikande upplevelse som jag nu tänkte dela med mig av.

Det är tydligt att Fortinet fortsätter sin satsning på att vara den ledande cybersäkerhetsleverantören på marknaden. Fortinet följer inte bara trenderna, utan sätter dem också, precis som de förklarade i öppningstalet där bland annat Founder/CEO, CMO, produktchefer och COO talade. De lyfte exempelvis att en anledning till deras stora framgångar är teamwork, och även samspelet med deras partners, där Cuebid är en stolt sådan!

Nyheter

Några tekniska nyheter för den som är tekniskt lagd som togs upp var bl.a. den senaste versionen av FortiOS, som inkluderar:

  • Förbättringar i FortiOS 7.6 för att leverera förbättringar över hela Fortinet Security Fabric.
  • GenAI för hotanalys och produktimplementering.
  • Omfattande dataskyddsfunktioner över hela nätverket.

Även förbättringar av Fortinet Security Fabric togs upp:

  • Endpoint detection and response-funktioner har lagts till i Fortinets samlade agent.
  • FortiAnalyzer inkluderar nu alternativ för färdiga SIEM- och SOAR-tjänster, vilket ger bredare datainsamling och automatiserade playbooks.
  • En managerad FortiGate-tjänst för att stödja network operation teams.

 

Utöver nyheter och massa coolt tekniskt tar jag med mig:

Ultimate Fabric Challange

Tävling i cybersäkerhet. De tävlande använder Fortinets produkter för att lösa uppgifter inom en bestämd tid. De bästa av de bästa teknikerna i världen gjorde upp om vinsten, riktigt coolt att se alla in action! 3 svenskar var bland de tävlande och gjorde ett grymt jobb! Undra om man kan kvala sig in till nästa år? Tror inte det, men vi har andra på Cuebid som absolut har möjligheten!

Tech Expo

Demosessioner med proffs. Vi hade möjlighet att delta på hands-on demosessioner där vi utforskade produkter och lösningar på djupet. Att kunna diskutera dagens utmaningar och idéer med experter från Fortinet och kollegor i branschen är extremt viktigt. Vi måste tillsammans öka medvetenheten inom cybersäkerhet, man vill inte vara ett av de företag bland de 70 biljoner kronorna som jag skrev om tidigare.

Kundcase

Enligt mig var de mest givande dragningarna de olika föreläsningarna ”voice of the customer” där slutkunder tog sig till Vegas för att ge sin syn på varför de använder Fortinet som sin säkerhetsleverantör.

En av kunderna förklarade att dem arbetar med Fortinet just för att ge deras slutkunder den bästa- och säkraste upplevelsen. Fortinet skapar inte bara ett värde till deras kunder, utan till alla tusentals slutkunder i ledet. När detta företag skulle undersöka marknaden på säkerhetsleverantörer föll beslutet på Fortinet. Anledningen enligt dem var att Fortinet har rätt människor på rätt plats som gör designen av nätverket, och även rätt kunskap och förståelse för den komplexa utmaning de stod inför.

En annan kund berättade att det är otroligt viktigt med visibiliteten och det är det som gör att man kan sova gott om natten, där hjälper Fortinet honom. En annan tycker fortfarande att många företag har en för liten budget för säkerheten, vilket enligt dem innebär att man inte är tillräckligt medveten om konsekvenserna ett intrång kan skapa, alternativt att man blundar för det, strutsa inte som en kollega till mig brukar säga!

Det var inte cybersäkerhetssnack hela dagarna

Las Vegas, erbjöd en perfekt balans mellan arbete, massa garv och nöje. Att utforska staden och Fortinet Accelerate med kollegor, branschkollegor, Exclusive Networks och Fortinet var en fantastisk möjlighet till att lära känna varandra bättre och stärka vårt teamwork, precis som Fortinet själva strävar efter.

Summerat var Fortinet Accelerate 2024 en otroligt häftig och givande upplevelse, med cirka 4 500 personer på plats. Att få möjlighet att fördjupa oss i den senaste tekniken och nätverka med några av branschens främsta experter är viktigt! Vi på Cuebid är redo att ta dessa nya insikter och idéer för att försvara våra kunder mot cyberhoten med full kraft!

Tack Fortinet och alla inblandade för en lyckad resa! 🙂

/Tobias Lindqvist