Geopolitik på 2020-talet

GoHackYourself Webinar 27/10

De stora säkerhetshoten mot Sverige är idag inte bara militära utan har expanderat till nya domäner så som cyberkrigföring, informationsoperationer och politisk påverkan. I och med att de största ekonomiska värdena nu finns inom tech-bolag och innovation har också geopolitiken allt mer migrerat till affärslivet och inkluderar nu strategiska uppköp, sanktioner och teknologiska bortkoppling. Hur påverkar de nya hoten svensk säkerhet och vad ska vi göra åt dem?

Talare:

Oscar Jonsson – Talare

Krigsvetare, författare, Rysslandsexpert

Med en bred kunskap om säkerhetspolitik, Ryssland, ny teknologi, geopolitik och modern krigföring har Oscar Jonsson föreläst för ministrar, generaler, bolagsledningar och praktiker om hur de ska hantera kris, konflikt och krig på 2000-talet. Med en tydlig röd tröd rör han sig mellan det historska perspektivet, nutiden och framtiden på ett pedagogiskt och engagerande sätt.

Oscar Jonsson är disputerad krigsvetare från King’s Collage London och författare till boken “The Russian Understanding of War” som bl.a. fått pris av USA:s försvarsminister, och blivit satt på lästlista för militära chefer världen över – så som chefen för USA:s specialförband, chefen för Storbritanniens flygvapen och den svenska flygvapenchefen.

Under sin karriär har OScar fått byggt en erfarenhet inifrån Försvarsmaktens Högkvarter och gjort fältstudier om rysk krigsföring i Ryssland, Ukraina och Georgien. Därtill utbildar han diplomater på amerikanska utrikesdepartementet som ligger i intensivträning för att psteras till Moskva. Hans erfarenhet som utbildare märks på scen, han har lätt att plocka upp funderingar och frågor från publiken och integrera dessa i föreläsningen.

Oscar Jonsson har en erfarenhet från att föreläsa för bolags- och myndighetsledningar om de geopolitiska implikationerna av säkerhetspolitiken och i synnerhet vad som driver den ryska säkerhetspolitiken. Han är en väl anlitad expert som ofta syns i media. Oscar föreläser på både svenska och engelska.

Geopolitiken 2022 ︱ Kriget i Ukraina ︱ Att förstå och missförstå Ryssland

Anmäl dig idag och lysna på en aktuell och inspirerande föreläsning.

– Förekommer som expert i media bl.a. anlitade av SVT samt krönikör på Expressen.

När: 27 oktober kl. 15.00-16.00