TID

av | Blogg

Idag tänkte jag prata om en av livets mest underskattade resurser – TID.

Tid är som bekant pengar, och precis som med alla varor så regleras priset av tillgång och efterfrågan. I dagens slimmade produktion är det alltför ofta en bristvara vilket givetvis trissar upp priset.

Så hur mycket är din tid värd?

Fundera över följande scenarion:

·      Tid för reflektion och utveckling

·      Tid för att systematiskt avvärja problem mot tid att i panik släcka bränder

·      Din tid mot företagets produktion som genererar pengar för företaget

·      Tid att frustrerat googla efter en lösning mot tid att bolla lösningar och erfarenhet

·      Tid för återhämtning under en harmonisk semester utan avbrott

Jag kanske är naiv, men jag skulle värdesätta de positiva alternativen väldigt högt. Och om det presenterades ett alternativ som till ett rimligt pris gav mig bara en av dem så hade jag redan stått med kortet i handen!

Det jag lagt fram ovan är inget nytt, det har alltid funnits i olika former. Allt från att hyra in en hantverkare istället för att fixa, och åter fixa, badrummet själv till att hyra städhjälp för att få vardagspusslet att gå ihop. Inom IT blev det snabbt tydligt att det krävdes ett brinnande intresse och gärna fallenhet för att bli en expert, och att denne expert snabbt blev åtråvärd för att hen verkligen sparade tid och därmed pengar åt företag är heller ingen nyhet.

Det som är nytt däremot är hur enkelt det går att beställa kortare insatser eller analyser genom ett par tangentbordstryck, i en användarvänlig meny med tydlig innehållsförteckning!

Jag pratar givetvis om Cuebids Digital Experthjälp, om ni mot all förmodan inte redan förstått det. Där har vi samlat några av de absoluta experterna inom Säkert Datacenter, för att ni skall kunna få rätt hjälp på ett enkelt sätt och därmed spara TID och i förlängningen PENGAR.

Ett exempel från fältet är hur en kund tyckte att det tog väldigt lång tid att ta backuper och ville investera i ny hårdvara för att hinna göra alla backuper under natten. Vid en analys av deras VMwaremiljö hittade vi ett flertal förbättringsområden, Best Practice och verktyg för managering och kontinuerlig analys. Så istället för en investering i hårdvara för över 250 000:- räckte det med 20h konsulttid och ungefär hälften interntid för att halvera backuptiden. Dessutom gick de från 95% till 100% lyckade backuper och minskade tidsåtgång för hanteringen från 5-10h per vecka till 2-3h i månaden! Snacka om bra växelkurs på tid mot pengar.

Så om ni värdesätter er tid, så gör vi det också! 

/ Fredrik Ranelöv