Balders moderna datacenter möjliggör snabbare digitaliseringstakt

av | Kundcase

Fastighets AB Balder äger, förvaltar och utvecklar idag c:a 1400 bostäder och kommersiella lokaler i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Storbritannien och Grekland. Balderkoncernen har idag ca 850 medarbetare.
Sedan Cuebid tog över hanteringen av vår IT-infrastruktur för drygt tre år sedan har verksamheten vuxit till det dubbla, räknat i antalet anställda säger Axel Lundblad, IT Operations Manager på Balder.

Digitaliseringsprojekt, nya affärsområden och uppköp, samt ändrade arbetssätt under pandemin har satt ytterligare press på vår plattform. Så när vi växte ur vår HPE Nimblebaserade lösning tittade vi på om det fanns anledning att titta bredare istället för att skala upp, ut och förlänga avtal.

Vi bad ett antal leverantörer komma in med förslag, men fastnade för HPE Simplivity genom Cuebid. Främst för att vi vill decentralisera vårt datacenter, och samtidigt integrera våra stora kontor i grannländerna så att de kommer närmare den data de behöver. Vi placerar ett kluster med två stora noder i ett centralt DC, och små noder i varje större lokation. Lösningen ger oss bättre skydd och återställningsmöjligheter vid t.ex. ransomware genom Simplivity RapidDR, men också en möjlighet att flytta laster dit de används, eller bort från ett underhåll. Att vi dessutom kunde återanvända vår StoreOnce för effektiv sekundär backuplagring var en bonus. Ingen annan lösning kom i närheten av HPE Simplivity i pris och enkelhet anpassat till våra önskemål!

Den inbyggda backuplösningen raderade backupfönster och sänkte RTO till minuter från dagar! En av de vanligaste databaskörningarna minskade 95% i tid/resursåtgång och kan nu köras on-demand i stället för schemalagt.

Framåt ser vi hur Simplivityplattformen enkelt kan skala ut och upp i takt med att Balder växer in i nya marknader och länder. Det kommer stötta vår affär och skapa trygghet i en förväntad snabb expansion. Den kommer även stötta digitaliseringen, optimeringen av energianvändning och miljöanpassningen av vårt fastighetsbestånd eftersom vi kan, när vi behöver, lägga till eller flytta sajter snabbt och enkelt dit de gör bäst nytta.

Som ett elastiskt Baldermoln. Simplivityenkelt.